La Micesti, la final, s-au conturat 240 mp de structuri usoare, spatii aerisite, volume plutitoare, integrate in peisajul locuit doar de elfi si zane. Intre ghilimele vorbind…

Privind spre nord si spre padure: bucatarie cu camara, hol intrare, livingroom, camera tehnica, dormitor, dresing, spre sud camera de oaspeti-de fapt si restul incaperilor au vedere spre sud, motiv pentru care exista generoasa terasa acoperita si jaluzelele verticale (mobile) din corten – iar deasupra tuturor, biroul.

Biroul programatorului trebuie sa fie la inaltime, separat de fluxul cotidian, sa asigure evadarea privirii si a mintii spre elementele primare ale vietii. De pe terasa din fata ferestrei imense, mai lipseste doar pasarela pana la primul copac secular, de la liziera padurii.

Structura de rezistenta urmeaza sa foloseasca lemnul si tot lemnul, expus la efectele intemperiilor este si finisajul principal. Cu aceeasi sinceritate, vor fi lasate prada trecerii timpului si placile subtiri de beton care placheaza etajul. Iar metalul, la fel, ni-l dorim corodat in nuantele tomnatice ale imprejurimilor.

Am avut in atentie utilizarea ecologica a constructiei. Acoperisul terasa aduna apa pluviala, iar energia necesara incalzirii va fi captata din sol.

Asadar, dupa cateva luni toride de la soare si de la procesoare incinse, proiectul este finalizat, iar startul pentru executie dat. Numai bine pentru a marca inceputul de septembrie.

Un proiect Agoraworks 2017, in care toata echipa si-a facut partea.