Cu ani in urma, in liceu, dl. profesor Gheorghe Ples, sugera creierelor noastre si asa destul de confuze, ca matematica este mai mult decat cifre, ca este  filosofie sau chiar poezie. Nu era un lucru de prea mare folos din perspectiva iminentei teze de sfarsit de trimestru, dar era o idee ce deschidea perspective asupra complexitatii lumii si de folos pentru anii ce urmau sa vina.

De curand, cu toate ca nu este o noutate- in afara de indarjirea cu care este urmarita ideea- am intalnit pe altcineva, care spune ca poezia este matematica. Pictorul Incze Danila, ale carui tablouri sunt metafore ce rimeaza cu starea de uimire in fata minunatiei vietii, studiaza rigorile si algoritmii ce stau la baza a tot ce noi numim frumos. Inevitabil, rezultatele sale sunt opere de arta.

Ca arhitecti si designeri, avem aceleasi provocari si cautari cu pictorul; proportiile sunt esentiale. Si de aceea ii suntem alaturi in organizarea unei expozitii pe care o intentioneaza, in spatiul catedralei   Grote of Maria Magdalenakerk . Alti sustinatori si sponsori pot fi de folos reusitei proiectului sau.

Echipa Agora,  2017