Familia Vicaş este o familie de tineri activi, cărora le place  mult mişcarea şi activităţile în aer liber. Poate, de aceea, au ales să-şi construiască casa departe de oraşul aglomerat, într-un zonă de coline împădurite, unde fetiţa lor să poată zburda în voie. Alegându-şi o zonă cu acces auto facil, în satul Tăuţi, din comuna Floreşti (Cluj-Napoca), ei au apelat la Agoraworks pentru proiectarea unei case de o funcţionalitate maximă, unde să nu existe nicio risipă de spaţiu.

Dar nu casa în sine va fi subiectul acestei prezentări, ci ceea ce se află în jurul casei.

Amenajarea exterioară e una inedită. Fiind o zonă cu pânza freatică aproape de suprafaţă s-a putut crea în mod natural un iaz, peste care trece un pod. Mai mult, o pistă de biciclete înconjoară casa, trecând prin toate zonele de interes (parcarea, zona de relaxare, iazul, foişorul cu grill, magazia de depozitare, spaţiul de joacă, terasa casei, zona verde cu arbuşti). Pista leagă toate funcţiile exterioare şi locurile de agrement.

Parcul de joacă este dotat cu diferite tipuri de sisteme de căţărat. De la parcul de joacă până la foişorul cu grill se întinde un cablu pentru tiroliană. Înclinaţia terenului permite acest accesoriu jucăuş. Zona de luat masa afară (zona grill) e un loc intim, retras, separat de stradă de un şir de arbuşti tuia.

Familia Vicaş şi-a dorit să imprime exteriorului un aspect natural de peisaj alpin, de aceea, aleile  sunt făcute cu dale de piatră. În grădina lor alpină vei întâlni ienupăr, arbuşti, colţuri de stâncă, flori montane. Relaxare prin mişcare, delicii culinare în foişor, privelişti încântătoare pentru ochi, puţină adrenalină în parc şi pe tiroliană, iată un mixt inedit menit să împlinească nevoile unei familii moderne,  care îşi seduce vizitatorii cu mult înainte de a-i invita să poftească înăuntru!