Amenajare de interior – Apartament G.

Design interior locuinte Amenajare de interior – Apartament G.

În procesul de proiectare, contextul și, în special, constrângerile ne sunt aliații cei mai apropiați, direcționând procesul creativ în jurul unor soluții particulare. De pildă, rezolvarea tavanului și a scafelor este determinată de traseul labirintic al țevii de gaz și de decalajul plăcii superioare în zona terasei exterioare.
Constrângerea principală a fost dată de lipsa unor spații foarte importante. Acele spații la care se renunță cel mai ușor, dar care atunci când lipsesc, îndepărtează la ani lumină realitatea locuirii de visătoarele randări minimaliste: spațiile de depozitare. Conceptul, la care am ajuns împreuna cu clientul, a fost acela de a contura spațiul cu niște „pereti de mobilier”, care să răspundă nevoii de spații pentru depozitare. Mobilierul devine perete și spațiul locuinței devine – spațiul dintre „dulapuri”. Am auzit despre lumea de poveste din șifonier, si ne-am întrebat ce lume poate exista între șifoniere. Piesele albe de mobilier prezinta accente de culoare si lemn in zonele menite, atragă interesul să indice utilitatea zonei respective:

CORPUL A – CORPUL PORTAL + CUIER + DEBARA

Între CORPUL A și CORPUL B, peretele devine oglindă, amplificând lumina și oferind senzația de spațiu.
CORPUL B – CORPUL MEDIA + BIBLIOTECAse extinde, prin placaj, pe peretele dormitorului, oferind impresia că un dulap desparte camera de zi de camera de noapte.
CORPUL C – CORPUL DE BUCĂTĂRIE + CĂMARĂ + ÎNTREȚINERE (spălător, materiale de curățenie, unelte)
CORPUL D – CORPUL DE DRESSING, prin care se intră în dormitor.
CORPUL E –  VINOTECA, BIBLIOTECA TABURET și BIROU – O piesă de mobilier de alt tip, formată din 3 părți alăturate, interactivă, flexibilă, care are scopul de a complementa activitățile de zi cu zi.

Pentru că fiecare regulă își are excepțiile, singurii pereți mai expuși în amenajare sunt pereții placați cu cărămidă – care devin nuclee de interes, oferind textură calduroasă și ocazia de reprezentare.

Se adaugă corpurile de iluminat albe, jocul pastelat al gresiei cu parchetul, care capătă accente de culoare în zona intrării și obținem un spațiu interior generos, luminos, care nu se ascunde de provocări, îmbrățișând viața din accentele culoare.

(ar trebui să vedeţi şi baia!!)

Apartament „G” 1
Apartament „G” 1

Apartament „G” 2
Apartament „G” 2

Apartament „G” 3
Apartament „G” 3

Apartament „G” 4
Apartament „G” 4

Apartament „G” 6
Apartament „G” 6

Apartament „G” 7
Apartament „G” 7

Apartament „G” 8
Apartament „G” 8

Apartament „G” 9
Apartament „G” 9

Apartament „G” 10
Apartament „G” 10

Apartament „G” 5
Apartament „G” 5

Apartament „G” 12
Apartament „G” 12

Apartament „G” 13
Apartament „G” 13

Apartament „G” 14
Apartament „G” 14

Apartament „G” 11
Apartament „G” 11

Apartament 61 8
Apartament 61 8

Postează un comentariu

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this