În câteva cuvinte/cadre: extindere acces| bandă de biciclete | placaj OSB | iluminat artificial | multe biciclete.

Proiectul de față îmbină intervenții arhitecturale și de amenajare de interior asupra unei hale existente, cu scopul obținerii unui spațiu de prezentare pentru biciclete (showroom).

Noul acces s-a dezvoltat pe trei coordonate principale: VIZIBILITATE (captarea atenției vizitatorilor), LUMINĂ (captarea luminii naturale în cadrul spațiului) și EXPUNERE (prezentarea exponatelor). Hala primește o „pâlnie” care marchează accesul pe latura scurtă și care invită lumina naturală pe latura lungă. Cu toate acestea, iluminatul artificial joacă un rol important, punând în valoare obiectele expuse și suplimentând iluminatul natural. Spațiul interior a fost organizat în câteva zone principale: BANDA VELO, EXPUNERE, RECEPȚIE și “LOUNGE”

Banda de circulație VELO propune un circuit de parcurgere a spațiului și împarte zonele de expunere după cum urmează: VITRINA, PODIUMUL CU BICICLETE, CUTIA CU BICICLETE ȘI EXPUNEREA PERIMETRALĂ.

Cât despre materiale, placajul de cărămidă este fundalul perfect pentru zona recepției, conferindu-i atenția cuvenită. Fără să concureze cu acesta, placajul OSB propune o tratare coerentă, accesibilă, a principalelor piese de mobilier. Coaja de la intrare, masa de recepție, raftul de căști, podiumul și cutia de biciclete se „înfrățesc” în acest joc cu OSB-ul pentru evidențierea punctelor de interes de-alungul circuitului. Treimea superioară a structurii existente va fi vopsită în gri antracit, lăsând ca atenția să rămână înspre obiectele expuse și nu înspre instalații, care se pierd într-un plan unitar și nu aglomerează suplimentar experiența vizitatorului.