Fiindca e vara, indata ce soarele arde putin mai tare, ne gandim la tot felul de lucruri racoritoare si relaxante, la concedii,  la mare. Noi ne-am adus aminte de un proiect, care ar fi prins bine sa fi fost deja realizat in anotimpul de fata.  E vorba despre un aquapark,  cu fel de fel de bazine , distractii, masaje si saune, restaurant…. Cate si mai cate!

Locatia ce inca isi asteapta ocupantul este una superba, pe dealurile din jurul orasului Baia Mare, aproape insa si  de locul unde este asteptata  autostrada. Primarul localitatii Farcasa (primul satuc pe care l-am vazut sa aiba pana la ultima ulita asfaltata si fabrica la standarde europene) si-ar mai fi adaugat o medalie.

Tamplarii si-ar fi pus la incercare mestesugul, stratificand  grinzi uriase, cu care  se pot obtine deschideri mari, forme spectaculoase si o atmosfera calda, placuta, pentru interior. Sticlarii n-ar mai fi prididit cu croitul peretilor cortina, pentru ca  din peisaj merita sa fie vazut cat de mult din interior si asa am proiectat totul. Multi altii ar fi avut de castigat, toata lumea de fapt.

Din pacate, peste initiativa ce ne-a antrenat si pe noi si pe alti prieteni din breasla, s-a lasat o iarna  grea, un ger financiar cumplit, iar din 2009,  stratul de nea nu s-a mai topit. Ne mai incalzesc si visele cateodata, sau poate, cine stie… !