O Casă în Stil American

Arhitectura locuinte O Casă în Stil American

Casa proiectată pentru familia Hîj, situată în Dezmir (Cluj-Napoca), este o casă mică, dar cochetă, cu o suprafaţă desfăşurată de numai 230 mp, dar având tot ce e nevoie pentru o familie cu doi copii. Ca arhitectură, ne-am inspirat din stilul caselor americane.
Specific acestui stil, care a început să prindă tot mai mult şi la noi, este acoperişul cu lucarne multiple şi intrarea delimitată prin placarea cu piatră.
Ferestrele mari cu ancadramente albe permit luminii să inunde spaţiul interior. Fereastra cu boltă, de deasupra intrării, conferă un accent de complexitate faţadei .
Pentru a nu părea prea înaltă, casa a fost „micşorată” prin folosirea unui profil de centură şi al unuia de cornişă, dar şi prin separarea cromatică pe verticală, după cum bine se poate observa.
Datorită diferenţelor de nivel ale terenului, casa are demisol, locul unde se gasesc spaţiile tehnice, atelierul (respectiv biroul) şi un dormitor de oaspeţi cu baie.
Parterul cuprinde un hol mare, o baie de serviciu cu acces din hol, livingul cu şemineu care încorporează dinning-ul, şi bineînţeles o bucătărie cu insulă, deschisă înspre dinning. Accesul în bucătărie se face şi dinspre hol.
La etaj sunt trei dormitoare, două pentru copii, cu baie comună şi un spălător. Dormitorul matrimonial este avantajat prin faptul că are baie proprie şi dressing. Clienţii au dorit ca inclusiv băile să le fie luminoase, cu deschidere la peisajul pitoresc de afară, de aceea geamurile acestora sunt mari.
Caselor americane li se remarcă simplitatea, claritatea, concizia şi proiectarea şablonară, după un proiect standard. Noi credem că această casă din Dezmir, prin particularităţile sale de amenajare, iese din şabloane, având propria-i personalitate, propriu-l farmec.
Proiect Agoraworks, 2015.

O Casă în Stil American04
O Casă în Stil American04

O Casă în Stil American05
O Casă în Stil American05

O Casă în Stil American06
O Casă în Stil American06

O Casă în Stil American03
O Casă în Stil American03

O Casă în Stil American02
O Casă în Stil American02

O Casă în Stil American01
O Casă în Stil American01

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this