Contextul: teren in panta, pe colina, langa padure , intr-o localitate din apropierea  Clujului.

Cerinte: orientare inspre peisajul spectaculos oferit de dealurile invecinate, inspre padure si soare; pentru parter, zona de zi – open space, birou si camera de oaspeti, iar pentru etaj, trei dormitoare, dresing, doua bai si spalator; iesirile inspre terase sa fie fara trepte.

Rezultatul: fiind a treia propunere, am indraznit sa abordam o solutie stilistica ce investigheaza volumetrii cu geometrie epurata, mai avangardiste;  finisajele sunt caramida rosie, lemnul natur si tabla plana faltuita inchisa la culoare , materiale cu utilizare obligatorie in intreg complexul de locuinte pe care l-am proiectat acolo; in ce priveste invelitoarea nu am renuntat la panta, dar nici nu am ascuns-o cu aticuri sau alte artificii  arhitecturale.

Planimetria parterului si a etajului, cu insiruirea spatiilor utile pe un singur registru a oferit posibilitatea vitrarii pe ambele laturi a incaperilor, care astfel  beneficiaza de panorama si de lumina naturala; intrarea si scara plasate relativ pe centru si un mic hol (masiv vitrat),  le pastreaza insa, decomandate.

Terenul inclinat este terasat in doua platforme, cea inferioara cu acces de la living, bucatarie si birou, iar cea superioara oferind iesire „la nivel” pentru un dormitor.

Cu multumiri adresate beneficiarului pentru provocare,

echipa Agoraworks, 2016-2017 !